Los Anđeles: Novi Porsche 911

0
632
NAS SPONZOR

Porsche je na Sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio novu generaciju modela 911. Automobil je širi nego što je bio ikada do sada i pretrpeo je inženjerske izmene neophodne za elektrifikaciju.

Novi  911 iz serije 992 je duži, širi i viši od modela koji menja. Kao što je slučaj sa svakim novim Porsheom sa ovom oznakom, dizajnerske izmene svode se na detalje. Prvi put su ugrađene ručke na vratima koje se uvlače u karoseriju, zadnja svetla su povezana LED pojasom, prednji polopac ja nešto naglašeniji, a tu su i nove LED matrix lampe prednjih svetala.

Široki blatobrani omogućili su povećanje prednjeg kolotraga za 45mm radi poboljšanja prijanjanja i stabilnosti.

Porsche je za sada objavio detalje samo o Carreri S. Ona koristi isti trolitarski turbo redni motor sa šest cilindara kao i do sada, ali on sada proizvodi 450KS i 550Nm (30KS i 50Nm više). Povećanje snage postignuto je novim rasporedom turbina i interkulera, uz dodatak novog izduvnog sistema, koji poboljšava protok gasova.

Carrera S će inicijalno biti ponuđena sa novim osmostepenim PDK menjačem sa dvostrukim kvačilom, a manuelna transmisija stiže početkom sledeće godine.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,7 sekundi, odnosno 3,6 sekundi za verziju Carrera 4S, sa pogonom na svim točkovima. Opcioni Sports Chrono paket donosi kontrolu aktivnog ogibljenja, kontrolu dinamičke šasije i spuštanje karoserije za 20mm. Ove izmene rezultuju skraćenjem ubrzanja za dve desetinke.

Carrera u osnovnoj verziji stiže na tržište u martu sledeće godine i koristiće isti motor sa oko 420KS. Razlog kasnijeg uvođenja u prodaju je obavljanje novog, strožeg testa emisija.

Kabina novog 911 pretrpela je upadljivije izmene. Digitalni instrumenti su koncentrisani oko analognog obrtomera. Centralna konzola sadrži tastere osetljive na dodir, što je rešenje preuzeto iz Cayenna, a komande za kontrolu trakcije i podešavanja šasije smeštene su ispod ekrana dijagonale 10,9 inča.

Prethodni tekstVolkswagen ID Buzz Cargo koncept
Sledeći tekstLos Anđeles: Predstavljena nova Mazda 3