Alpina B4 S Edition 99

0
133

Alpina je tjunerska kuća koja je postala sinonim za unapređenje automobila marke BMW u pogledu estetike i performansi. Kompanija blisko sarađuje sa bavarskim proizvođačem u razvoju ekskluzivnih auotmobila u ograničenim serijama, poput modela B4 S.

  

Sada je prikazana varijanta iz serije od samo 99 primeraka zasnovana na M4 kupeu, koja raspolaže sa 452KS. B4 S Edition 99 može se dobiti kao kupe ili kabriolet sa istim trolitarskim rednim šestocilindričnim biturbo motorom iz standardnog B4 S (440KS, 660Nm). Alpina je saopštila da automobil omogućava vrhunsko ubrzanje u srednjem opsegu rada motora i obećava fenomenalno vozačko iskustvo.

Maksimalna brzina automobila iz ove ograničene serije je 303km/h za kupe verziju sa pogonom na svim točkovima, a deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,9 sekundi. Varijanta kupea sa pogonom na svim točkovima dostiže maksimanih 306km/h, ali ubrzava za nešto sporijih 4,3 sekunde. Kabriolet sa zadnjim pogonom postiže maksimalnu brzinu od 304km/h.

Suptilne izmene u kabini i na karoseriji osiguravaju da se vozilo iz ekskluzivne serije razlikuje od standardnog B4 S. Tu su Alpina oznake, nove felne, izduvni sistem sa četiri cevi i specijalna pločica sa oznakom Edition 99 u prostoru za motor i na centralnoj konzoli.

B4 Edition 99 će se prodavati širom sveta. Narudžbine se već primaju, a isporuke počinju u drugom kvartalu 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here