2019 Audi R8

0
114

Druga generacija Audija R8 upravo je restilizovana, a u prodajne salone stiže početkom sledeće godine. Dizajnerske izmene su minorne, a automobil je dobio više snage.

Perdnji deo je dobio niže poziconiranu i širu masku i dodatna bočna “sečiva” u otvorima za vazduh, kao i novi prednji spliter. Tu je i novi trodelni poklopac motora i tri paketa za završnu obradu eksterijera. Dodate su nove opcije za boju karoserije, a kabina je osvežena novim kombinacijama boja za šavove.

   

Audi je najavio ozbiljnije izmene u mehaničkom pogledu, sa više snage u svim verzijama R8. Atmosferski 5,2 litarski V10 agregat i dalje je smešten u sredini šasije, sa novim komponentama ventila napravljenim od titanijuma.

Osnovni R8 dobio je povećanje snage sa 540KS na 570KS, a maksimalni obrtni momenat porastao je za 10Nm, na 550Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h spušteno je za jednu desetinku, na 3,4 sekunde za kupe, odnosno 3,5 za kabriolet. Maksimalna brzina porasla je na 322km/h, odnosno 320km/h. R8 V10 Plus postao je R8 Performance i sada ima na rapsolaganju 620KS. Maksimalna brzina ostala je ista – 328km/h za kupe i 326km/h za kabrioletsku verziju. Ubrzanje iz mesta do 100km/h je 3,1 i 3,2 sekunde.

Audi je revidirao rad sistema za upravljanje i postavku ogibljenja, a rezultat je poboljšana stabilnost pri većim brzinama i preciznost u skretanjima. Obe verzije dolaze sa opcionim dinamičkim upravljanjem i standardno sa unapređenim elektromehaničkim servom.

Nemački proizvođač saopštio je da je radio i na režimima vožnje koje može da bira vozač R8 uz napomenu da su razlike između postavki Comfort, Auto i Dynamic sada naglašenije. Može se odabrati i individualni mod, a postavke za suvu i mokru podlogu kao i sneg se nalaze u R8 Performance.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here