Peugeot sportski hibridi od 2020. godine

0
272

Peugeot je objavio plan o lansiranju nove serije plag-in hibridnih modela visokih performansi od 2020. godine. Ovi automobili su deo šire Peugeotove strategije o tranziciji u ponudu elktrifikovanih modela koji će biti razvijeni u saradnji  sa Peugeot Sport odelenjem.

Zbog resursa koji će biti korišteni za realizaciju ovog plana, francuska marka će se povući iz svetskog relikros šampionata, u kojem trenutno učestvuje sa automobilom zasnovanim na supermini hečbeku 208.

Utisak u vožnji biće pojačan performansama koje pruža elektrifikacija. Treba ispitati nove teritorije, suočiti se sa novim izazovima. Avantura marke Peugeot nastavlja se u uzbudljivoj budućnosti”, izjavio je direktor Peugeota Žan-Filip Imparato.

On je rekao da su nove evropske regulative o emisijama CO2 glavni razlog za ovakvu odluku.

Nemamo izbora osim da poštujemo nova ograničenja ukoliko ne želimo da nestanemo po inerciij. Neizvesna budućnost EWRX šampionata nije kompatibilna sa kalendarom naše elektrifikovane ofanzive, koja počinje sada”, rekao je direktor Peugeota.

Kompanija nije objavila nikakve konkretne detalje o onome što će uslediti, ali je nagovestila mogućnosti konceptima iz 2015. i 2014. godine. Oba vozila raspolažu sa 500KS iz plag-in hibridnih sistema koji čini 1,6 litarski turbo redni motor u kombinaciji sa parom elektirčnih agregata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here