Opel Combo je Međunarodni van godine 2019.

0
191

Novi Opel Combo Cargo dobitnik je titule Međunarodni van godine 2019. (International Van of the Year 2019-IVOTY), najpoželjnije u biznisu lakih komercijalnih vozila. Nagrađivanjem Comba sa 127 poena, žiri specijalizovanih novinara iz 25 evropskih zemalja postavio je novi Opel daleko ispred drugoplasiranog Mercedes Sprintera (92 poena).

Zadovoljstvo u vožnji, inovativni sistemi asistencije i ekonomičnost Opelovog modela imali su odlučujuću ulogu u tome što je novi Combo doneo prestižnu nagradu u Riselshajm treći put od 1992.godine. Novi Opel Combo je razvijen od strane PSA grupacije i optimizovan za potrebe brenda. Dodela priznanja održala se na IAA Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru.

„Veoma smo ponosni na ovu nagradu“, rekao je Mihael Lokšeler. „Pobeda takođe pokazuje mogućnosti za Opel unutar PSA grupacije. Sa modelom Combo napadamo C-van segment – u kojem do sada nismo igrali značajnu ulogu. Postoji ogroman potencijal razvoja za Opel u biznisu lakih komercijalnih vozila. Zbog toga je sasvim prikladno da smo dobili odgovornost razvijanja nove platforme za laka komercijalna vozila za celu PSA grupaciju u Riselshajmu.“

Žiri je takođe pohvalio brojne sisteme asistencije Opel Comba, kao što su indikator preopterećenosti i odlična preglednost – druga kamera u retrovizoru sa putničke strane, na primer, smanjuje mrtav ugao sa ove strane vozila. Combo Cargo dodatno doprinosi sa podjednako novim Bočni čuvar (Flank Guard) sistemom koji štiti bočni deo vozila uz pomoć senzora. Žiri novinara je doneo zaključak:

„PSA vanovi su ubedljivi na više načina. Oni predstavljaju prave novitete koji su moderni, udobni i puni savremene bezbednosne tehnologije. Prilikom korišćenja, nude zadovoljstvo u vožnji i vrlo visok nivo ophođenja prema udobnosti bez narušavanja svoje utilitarne funkcije. Nude profesionalcima širok izbor karoserija i motora i sasvim jasno predstavljaju novi okvir za svet vanova.“

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here