Pariz: Toyota hibridi u prvom planu

0
172

Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast. U centru pažnje će biti nova globalna arhitektura, kao i nova generacija hibridnih vozila.

Ova tranformacija brenda ogleda se u novom izgledu sajamskog štanda, sastavljenom iz 3 različita izložbena dela. Prvi – nazvan “Start Your Impossible” – posvećen je novim rešenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti u motosportu sa Toyota GAZOO Racing timom. Treći je posvećen Toyotinim novim modelima, sa jasnim fokusom na ponudu najnovijih samopunećih hibrida.

Na sajmu automobila u Parizu biće prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture – TNGA).

Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA) čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova. TNGA je više od same platforme, to je inženjerska i dizajnerska filozofija. Dok poboljšava dinamiku vožnje automobila, takođe omogućava i razvoj dopadljivijeg dizajna spoljašnjosti i enterijera. 

Na štandu će biti održana svetska premijera potpuno nove Corolle Touring Sports, kao i otkrivanje njenog novog hečbek rođaka. Zahvaljujući novoj TNGA-C platformi, nova Corollu odlikuje se dopadljivijim dizajnom kao i ponudom dva samopuneća hibridna pogonska sklopa –  jedan sa motorom od 1,8 l i drugi,  sa potpuno novim motorom od 2,0 l.

Novi RAV4, koji će biti premijerno predstavljen u Evropi, ponosi se svojim snažnim, robusnim izgledom, novom TNGA-K platformom i novim samopunećim hibridnim pogonskim sklopom sa motorom od 2,5l.

Posle 14 godina odsustva, Camry se vraća u zapadnu Evropu, potpuno novim modelom takođe podržanim novom TNGA-K platformom, uz novi samopuneći hibridni pogonski sklop sa motorom od 2,5l.

Pre 20 godina na Sajmu automobila u Parizu, Yaris je doživeo svoju svetsku premijeru. U čast godišnjice, Toyota predstavlja specijalno izdanje „Y20“ u istoj zlatno-žutoj boji karoserije kao i originalan model iz 1998. godine, ali sada  u dvobojnoj verziji, sa modernim tamnosivim krovom i drugim tamnosivim detaljima. Drugo specijalno GR Sport izdanje Yarisa na ovom sajmu proslavlja uspešnu sezonu Toyota Gazoo Racing relija.

Pored automobila, Toyota će predstaviti najnovija dostignuća u tehnologiji sigurnosti – Toyota Safety Sense sistem sa novim funkcionalnostima, koji će biti dostupan na Corolla i RAV4 modelima.

Na delu posvećenom Toyota GAZOO Racingu, biće prikazan Toyota TS050 Hybrid LMP1, pobednički automobil iz Le Mansa 2018, zajedno sa dugo priželjkivanim trofejem iz Le Mansa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here