Prvi pogled na Fordov električni SUV

0
191

Ford je objavio sliku kojom najavljuje svoj prvi električni SUV vioskih performansi, koji će biti inspirisan legendardnim Mustangom. Radno ime modela je Mach 1, a njegov dolazak na tržište očekuje se 2020. godine.

Automobil će biti pravljen na novoj platformi za električna vozila i imaće autonomiju od 480km. Dizajn i kompletan paket su većim delom finalizovani i očekuje se da prototipovi izađu na puteve sledeće godine radi testiranja.

Fordov prvobitni plan bio je da na tržištu ponudi praktično orijentisani električni SUV, ali je onda odlučeno da se pred kupce izađe sa nečim jedinstvenim i da se model usmeri na više performanse. Cilj Forda je da novi SUV preuzme deo imidža, performansi i stila od Mustanga.

Za sada nisu objavljeni detalji o performansama Mach 1. Poznato je da će automobil koristiti litijum-jonsku bateriju i da će se proizvoditi u Meksiku, a ne u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ford je pre tri meseca osnovao Tim Edison – grupu od oko 200 ljudi čiji je zadatak da kreiraju i razviju Fordova autonomna i električna vozila. Kompanija je nedavno udvostručila investiciju u električna vozila na 11 milijardi dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here