Volvo predstavio koncept 360c

0
170

Volvo 360c je konceptualni električni automatizovani automobil koji, prema navodima proizvođača, funkcioniše kao vozilo, kancelarija, spavaća ili dnevna soba, a može da posluži i kao prostor za zabavu. Za to vreme, automobil se kreće samostalno d tačke A do tačke B.

Pored povoljnijeg uticaja na okolinu usled manjeg zagađenja i smanjenja saobraćajnih gužvi, Volvo navodi da bi oavakva vrsta automobila mogla da pokrene novi stil života, sa automatizovanim kretanjem na posao i kući. Volvo opisuje “stambenu slobodu” i smatra da bi ovakva vozila mogla da utiču na tržište nekretnina.

 

“360c istražuje ono što postaje moguće kada uklonimo ljudskog vozača, koristimo slobode u dizajnu i ponovo osvajamo vreme – to je nagoveštaj načina na koji će tehnologija autonomne vožnje promeniti svet kakav poznajemo”, izjavio je Marten Levenston, viši potpredsednik Volva za korporativnu strategiju.

“Ljudi koji postaju manje zavisni od udaljenosti od gradova je samo jedan primer uticaja koji donosi uklanjanje tereta neproduktivnog vremena putovanja. 360c je pokretna kancelarija i omogućava ljudima da žive na većim udaljenostima od prepunih gradova i da koriste vreme na prijatniji i efikasniji način”, rekao je Levenston.

Proizvodnja automobila poput 360c nije na pomolu barem još nekoliko godina, a Volvo posmatra ovaj koncept kao “polaznu tačku ta konverzaciju” među različitim igračima i budućim infratrsukturnim potrebama.

Inženjeri Volva fokusiraju se na kreiranje univerzalnog standarda za komunikaciju autonomnog vozla sa ostalim učesnicima u saobraćaju, pošto je iz sistema isključena ljudska komponenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here