2019 Porsche Macan

0
186

Porsche Macan je osvežen za sledeću godinu novim V6 benzinskim motorima, unapređenjem multimedijalnog sistema, novim podešavanjem šasije i manjim stilskim promenama.

Automobil je dobio prednja LED i nova zadnja LED svetla kao deo standardne opreme, a adaptivne prednje jedinice su deo dodatne opreme. Zadnja svetla su spojena trakom po ugledu na veći Cayenne. Ostale kozmetičke izmene svode se na četiri nove boje karoserije i novi dizajn felni u dimenzijama 20 i 21 inč.

 

Kabina je dobila restilizovani sportski upravljač, i premešteni su ventilacioni otvori da bi se smestio novi centralni ekran dijagonale 11 inča. Sistem Porsche Communication Management obuhvata satelitsku navigaciju i glasovne komande.

Novi Macan ima i asistenciju za gužve u saobraćaju koja može samostalno da vodi automobil unutar saobraćajne trake, uz ubrzavanja i usporavanja, kočenja i manevrisanje upravljačem do brzine od 60km/h.

Šasija je dobila nove amortizere koji su lakši i krući nego do sada. Porsche tvrdi da je vozilo sada agilnije i da je sveukupni osećaj u vožnji prefinjeniji.

Najveća tehnička novost je izbacivanje dizelskog agregata, pa se ponuda motora sastoji od tri benzinca. Tu je stari dvolitarski turbo agregat sa filterom čestica od 255KS, potom novi trolitarski V6 od 355KS u Macanu S, a tu je i 2,9 litarska V6 jedinica sa dva turba, koja proizvodi 440KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here