Nissan Leaf Nismo – samo za Japan

0
208

Nissan je predstavio Leaf Nismo – prvi električni model ovog proizvođača koji je dobio tretman njegovog sportskog odelenja. Automobil je za sada namenjen samo za japansko tržište.

Leaf Nismo ima agresivnije stilizovanu karoseriju, sa dubljim branicima, širim pragovima i naglašenijim zadnjim difuzorom, a svi elementi imaju detalje crvene boje. Zadnja maglenka inspirisana je automobilskim sportom i smeštena je nisko u donjem segmentu branika.

 

Kućišta retrovizora su crne boje, a krov opciono može biti u kontrastnoj crnoj boji prema boji karoserije. Kupci mogu da biraju između devet boja eksterijera.

Sportski Leaf ima unapređenu šasiju i aluminijumske felne prečnika 18 inča, na koje su postavljeni pneumatici sa boljim koeficijentom prijanjanja. Električni servo je podešen na specifičan način, a standardni deo opreme je inteligentna kontrola trakcije naklonjena sportskom ugođaju.

Ova verzija Leafa nije dobila više snage, ali je izvršeno remapiranje sistema koji reguliše odziv na gas. Automobil raspolaže sa 150KS i ubrzava od 0-100km/h za 7,9 sekundi.

Kabina je osvežena novim trimom okvira ventilacionih otvora i tastera za startovanje motora. Sedišta imaju crvene šavove, a upravljač je delimično presvučen alkantarom i ima oznaku na položaju 12 časova. Delovi centralne konzole urađeni sa efektom karbona, a selektor moda vožnje je hromiran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here