Nissan LEAF najprodavaniji električni automobil u Evropi

0
649
The new Nissan LEAF: the world's best-selling zero-emissions electric vehicle now most advanced and accessible on the planet
NAS SPONZOR

Novi Nissan LEAF nastavlja da osvaja europske kupce i postao je najprodavanije električno vozilo u Evropi u prvoj polovini godine sa 18.000 novih registracija, dok je od oktobra 2017, kada je počela prodaja novog modela, poručeno 37.000 primeraka.

Novi Nissan LEAF odlikuje se snažnim ubrzanjima i ekološkim performansama karakterističnim za električna vozila, dinamičnim spoljnim dizajnom i naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji. Veća, 40-kilovatna baterija omogućuje domet od 270 km u mešovitom ciklusu prema novom standardu za merenje potrošnje i emisija WLTP.

Ovaj potpuno električni automobil osvojio je brojne nagrade zahvaljujući naprednoj tehnologiji i uverljivim performansama. Proglašen je za najbolji svetski zeleni automobil na međunarodnom sajmu automobila u New York-u 2018 godine. a organizacije Euro NCAP i Japan NCAP dodelile su mu pet zvvezdica za sigurnost.

LEAF je ambasador Nissanove inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promeniti kako se automobili voze, sta ih pokreće i kako se integriraju u društvo. Opremljen je brojnim novim inovativnim tehnologijama, kao sto su Nissan ProPILOT, ProPILOT Park i e – Pedal, koji su sve popularniji među kupcima. Dosad je 72% kupaca novog Leafa odabralo opcijski poluautonomni sistem ProPILOT.

Snažna potražnja za novim Nissanom LEAF u prvih šest meseci ove godine učvrstila je njegov status najprodavanijeg električnog automobila na svetu, sa više od 340.000 prodatih primeraka širom sveta od predstavljanja prve generacije modela LEAF 2010. Nissan je nedavno isporučio 100-hiljaditi Nissana Leafa na evropskom tržsištu.

 „Električni automobili uzimaju sve više maha” rekao je Gareth Dunsmore, direktor sektora za električna vozila Nissana Evrope. Novi LEAF promenio je doživljaj vožnje tehnologijama kao sto su papučica e – Pedal, sposobna da smanji interakciju kočenja 90%, čime je još više kupaca upoznalo prednosti mobilnosti koje im nudi Nissan.

Prethodni tekstPromena na čelu FCA – Menli zamenio Markionea
Sledeći tekstStiže druga generacija Audija Q3
Večni entuzijasta.