Suzuki Jimny sa 1,5 litarskim motorom

0
523

Suzuki je objavio da će evropska verzija modela Jimny biti opremljena 1,5 litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom, a prodaja kreće 2019. godine.  Ovaj atmosferski agregat menja 1,3 litarsku jedinicu.

Novi motor proizvodi 102KS i 130Nm, a maksimalna brzina automobila je 145km/h. Za novi Jimny nije planiran dizelski motor, pošto je Suzuki nedavno objavio da ukida dizelske agregate u svim svojim modelima.

 

Mali SUV će biti opremljen petostepenim manuelnim ili četvorostepenim automatskim menjačem, sa delimičnim pogonom na svim točkovima.

Suzuki je objavio podatke da je maksimalni prilazni ugao vozila povećan na 37 stepeni, a silazni na 49. Klirens je 210mm.

Enterijer je osvežen multimedijalnim sistemom sa ekranom dijagonale sedam inča. Dodati su novi bezbednosni sistemi, uključujući automatsko kočenje u vanrednim situacijama, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake i detektovanje saobraćajnih znakova. Ova poslednja funkcija pojavljuje se premijerno u Suzukijevim modelima.

Zadnja sedišta su sklopiva i omogućavaju ukupno 377 litara prostora za prtljag, što je za 53l više nego kod prethodne generacije. Novi model je viši od starog za 20mm i koristi felne prečnika 15 inča. Ukupna dužina neznatno je smanjena na 3480mm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here