Tesla ispunila proizvodni plan za Model 3

0
295
16tesla model33

Kompanija Tesla proizvela je 5.031 primerak električnog Modela 3 u poslednjih sedam dana drugog kvartala, čime je prvi put ispunjena proizvodna norma posle nekoliko propuštenih rokova.

Proizvodnja Modela 3 utrostručena je u drugom kvartalu u odnosu na prvi i dostigla je 28.578 primeraka. Kompanija očekuje da će povećati proizvodnju na 6.000 primeraka sedmično do kraja sledećeg meseca.

Poslednjih 12 meseci bili su jedini od najtežih u Teslinoj istoriji i neverovatno smo ponosni na čitav Teslin tim jer smo postigli stopu proizvodnje od 5.000 primeraka Modela 3. Nije bilo lako, ali je vredelo“, navodi se u saopštenju kompanije.

Tesla mesecima pokušava da dostigne sedmičnu proizvodnju od 5.000 automobila. Prošlog meseca, vlasnik kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija pokušati da ispuni taj cilj do kraja juna.

Radnici iz Tesline glavne fabrike kažu da je uprava povlačila njihove kolege sa trake za proizvodnju Modela S da bi se ispunio plan proizvodnje Modela 3 i da sada kasni proizvodnja Modela S.

Kompanija još nije ostvarila profit na godišnjem nivou od svog osnivanja pre 15 godina. Tesla se redovno obraća Vol stritu radi prikupljanja milijardi dolara da bi ostao solventan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here