Prva skica Volkswagena T-Cross

0
359

Ovo je prva zvanična skica SUV modela Volkswagen T-Cross, koji će u ponudi nemačke kompanije biti ispod modela T-Roc, a koristiće platformu koja omogućava upotrebu plag-in hibridnog pogona.

Zvanična premijera uslediće na jesen, a automobil će imati promociju na Sajmu automobila u Parizu u septembru. Nedavni špijunski snimci vozla koje se testira ipak ukazuju na nešto ublaženije linije u odnosu na crtež koji je Volkswagen prikazao.

T-Cross će imati veliku ulogu u širenju Volkswagenove SUV ponude i biće njegov najmanji model u porodici koju čine još T-Roc, Tiguan i Touareg. Nemačka kompanija će za novi model iskoristiti platformu modela Polo, ali će vozilo imati nešto veće proporcije od malog hečbeka.

Upotreba MQB platforme znači da će T-Cross moći da koristi seriju benzinskih i dizelskih motora, kao i plag-in hibridnu tehnologiju. Očekuje se da će osnovna verzija koristiti jednolitarski turbo trocilindrični benzinski motor u rasponu snage od 75KS do 115KS, kao i petostepene i šestostepene manuelne menjače u većini varijanti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here