Prikazana tehnološki napredna kabina Audija e-tron

0
305

Audi je objavio zvanične slike kokpita i kabine budućeg električnog modela e-tron, koji će prvi u svetu imati “virtuelne” spoljne retrovizore, odnosno kamere koje prikazuju sliku u unutrašnjim uglovima vrata vozača i suvozača.

 

Ovo rešenje pomaže da aerodinamički koeficijent bude samo 0,28. Kamere koje menjaju retrovizore biće na listi dodatne opreme. One se kombinuju sa aktivnim aerodinamičkim elementima i vazdušnim ogibljenjem da bi vozilo zauzelo štoje moguće aerodinamičniji položaj tokom vožnje ujednačenim tempom.

Dizajneri i inženjeri uspeli su da postignu manji aerodinamički koeficijent za 0,04 u odnosu na manji SUV sa oznakom Q2. Audi je saopštio da bi bez ovih rešenja autonomija velikog električnog SUV modela bila kraća za 33km. Sa njima je ukupna autonomija 400km.

Premijera modela najavljena je za avgust, a poznato je da će e-tron koristiti litijum-jonsku bateriju kapaciteta 95kWh i da će imati mogućnost brzog DC punjenja za samo 30 minuta. Automobil će standardno biti opremljen punjačem od 11kW ili opciono punjačem od 22kW.

Audi je objavio da će baterija automobila moći da se napuni za 8,5 sati kada je priključena na trofaznu utičnicu sa naponom od 400V. Još nije poznato vreme punjenja na standardnoj kućnoj utičnici od 230V. Takođe, nije objavjena ni snaga električnog motora, a prema najavama trebalo bi da se kreće oko 330KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here