Mazda nam je na test poslala aktuelni CX-5 model, samo što je ovog puta pod haubom njihov drugi poreski nepodobni agregat – 2,5 litarski benzinac. Da, 2,5 litra. Sada i slovima, čisto da zadovoljimo tradicionalnu računovodstvenu formu i smanjimo mogućnost da neko nije dobro razumeo: „dvehiljade petstotina kubika“! 

S obzirom da kupci Mazde CX-5 u većini slučajeva moraju progutati gorku pilulu zvanu „porez za preko 2l zapremine“, zanimljivo je da predstavimo i drugu opciju u vidu atmosferskog četvorocilindričnog benzinskog agregata zapremine 2,5 litara koji sada proizvodi 194KS, a koji uz pomoć novog sistema za deaktivaciju cilindara pokušava da ponudi realističnu alternativu 2,2 litarskom dizelašu. 

Mazda CX-5 je, da podsetimo, aktuelni nosilac titule NK Auto Godine, tako da su naša očekivanja bila velika i pre samog ulaska u automobil. Naravno, nakon nekoliko kilometara nam je apsolutno bilo jasno zašto smo ovu titulu dodelili Mazdi, a odsustvo dizel temperamenta je samo dodatno učinilo vožnju ugodnijom. 

Nova generacija nudi izuzetni kvalitet u vožnji, a sada kada je pod haubom daleko „mirniji“ i tiši benzinski agregat, napredak koji je Mazda po pitanju kvaliteta vožnje napravila sa novim modelom je samo još više izražen.  

I pored toga što je u pitanju četvorocilindraš, zvučna nota koju proizvodi je daleko zanimljivija nego onu koju nudi 2.0 varijanta. Pored reskijeg zvuka, tu su i primetno bolje performanse koje u sprezi sa “Sport” opcijom na automatskom menjaču nude vrlo respektabilne performanse. No, odsustvo turbo punjača ipak ima svoju cenu, tako da performanse koje u praksi nudi G194 su za nijansu slabije od dizelaša koji je na papiru slabiji za 19KS tj. oko 10%. 

Prosečna potrošnja koji smo tokom testa zabeležili iznosi 9,7l. U gradskim uslovima vožnje, realistična potrošnja za relativno disciplinovane vozače iznosi oko 11l, dok na magistralnim pravcima uz podjednaku disciplinu potrošnja iznosi 7-7,5l. Za razliku od dizela, benzinac surovo kažnjava vozače sa teškom desnom nogom, tako da žustri startovi sa semafora zahtevaju imućnog vozača ili kompanijsku karticu za gorivo. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here