2018 Kia Sportage

0
389

Kia je osvežila svoj SUV Sportage stilskim izmenama i novim motorima, uključujući laki hibridni sistem, što je tehnološka premijera za ovu automobilsku marku.

Automobil je dobio restilizovani prednji i zadnji branik, nova svetla i raspored elemenata na zadnjem kraju, sa kompletnom LED trakom preko čitavog poklopca prljažnika. Redizajnirane su i felne, dostupne u dimenezijama od 16, 17 i 19 inča.

 

U ponudi je pet novih boja za karoseriju, a GT-Line donosi crnu prednju masku, agresivniji stil sa hromiranim elementima na pragovima i zadnjem kraju, kao i dvostruke cevi izduvnog sistema.

Kabina je dobila novi upravljač i redizajniranu instrument tablu. Unutrašnjost je osvežena kožnim presvlakama u dva tona, a ova ponuda je na listi dodatne opreme.

Najveća novost za osveženi Sportage je laki hibridni sistem na 48v i revidirana ponuda tradicionalnih motora. Novom dvolitarskom EcoDynamics+ dizelskom motoru pomaže starter-generator, čime se smanjuje emisija CO2 i štedi gorivo. Ovaj pogon menja dvolitarski CRDi agregat. Kupci će sada moći da biraju i novi 1,6 litarski CRDi dizelski motor od 115KS ili 135KS. Jači dizelaš moći će da se dobije sa pogonom na svim točkovima i sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. U ponudi ostaje 1,6 litarski GDi benzinski motor koji ispunjava normu Euro 6D.

Sportage je dobio unapređeni adaptivni tempomat sa funkcijm stani-kreni. Dodato je vizuelno pokrivanje okoline automobila kamerom u punom krugu, a od nove bezbednosne opreme tu je sistem koji prati budnost vozača. Ugrađeni su novi ekrani za multimedijalne sadržaje čije su dijagonale osam i sedam inča.

Prodaja osveženog SUV modela kreće na jesen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here