Vesnić vozi Cupra TCR u sezoni 2018 šampionata CEZ

0
982

Mikica Vesnić će u sezoni 2018 nastupati u šampionatu centralne Evrope (CEZ) i to sa Seat Cupra TCR automobilom. ASK Vesnić će ove sezone pružati podršku i poljskom takmičaru Jakubu Viszomirskom.

Prva trka CEZ sezone se vozi na Hungaroringu 26-29. aprila, u sklopu kalendara WTCR takmičenja, a Vesnić će nastupati u D4 klasi u kojoj će se naći 15 takmičara, a od toga 11 u automobilima TCR specifikacije.

Vesnić u novu sezonu kreće sa planom da osvoji šampionsku titulu, a pred prvu trku sezone izjavio je: „Krećemo na Hungaroring puni elana i sa novim automobilom. U Mađarskoj će nam se priključiti Jakub koji je naš veliki prijatelj i posebno se radujemo saradnji na još višem nivou.

Sa Seatom i vozilima iz VW grupacije već imamo dosta iskustva, a rad na Hondi za moj tim donosi novo iskustvo i dodatni imperativ. Žao mi je što ovoga puta sa nama nije Rudi Pešović čiji Audi je još uvek u procesu reparacije nakon udesa u Belgiji, ali nadam se da ćemo uskoro pod našim šatorom imati sportske automobile tri velika svetska brenda.“

„Samu stazu dosta dobro poznajem ali na žalost osim kratkog testa na NAVAK-u dugo nisam bio za volanom trkačkog automobila pa ću slobodne treninge u četvrtak iskoristiti kao period adaptacije. Ono što me iskreno raduje je najavljeni broj takmičara u mojoj klasi i celoj „velikoj“ diviziji CEZ-a tako da neće biti ni malo jednostavno doći do podijuma što je naravn motiv više. Krećemo ponovo od CEZ-a a nadam se da ću tokom sezone uspeti da nastupim i na nekoliko trka evropskog TCR-a. Jedini preduslov su finansije.“

Takmičarski program na Hungaroringu obuhvata dva kvalifikaciona treninga i dve trke. U klasi D4-3500ccm startovaće ukupno 15 automobila od čega čak 11 TCR specifikacije. Kompletna divizija broji preko 30 automobila tako da akcije na Hungaroringu neće nedostajati a najveći poblem biće naći mesta za brz kvalifikacioni krug i obezbediti dobru startnu pozijiciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here