Peking: BMW iX3 koncept

0
429

BMW je na Sajmu automobila u Pekingu prikazao koncept iX3, kojim najavljuje seriju potpuno električnih modela. Serijska proizvodnja ovoga autombila planirana je za 2020. godinu u Kini, a vozilo će se prodavati i u inostranstvu, saopštila je partnerska kompanija nemačkog giganta Brilliance China Automotive Holdings.

Ovo će biti prvi BMW koji će koristiti fleksibilnu arhitekturu koja podržava motore sa unutrašnjim sagorevanjem, plag-in hibridne pogone i automobile koji koriste samo baterije.

 

U koncept je ugrađen električni motor snage 270KS, a autonomija mu je veća od 400km. Nova kontrolna jedinica za punjenje omogućava da se baterija napuni za 30 minuta kada se koristi stanica sa izlaznom snagom od 150kW.

iX3 koncept je prvi BMW koji koristi redizajniranu prednju masku sa spojenim bubrezima. Automobil koristi eDrive tehnologiju pete generacije, koja kombinuje električni motor, menjač i elektroniku za napajanje u jednoj kompaktnoj jedinici.

BMW je saopštio da su komponente modularne i samim tim skalabilne, kako bi se postigla ušteda. Kompanija je objavila da će ova fleksibilna arhitektura u budućnosti podržavati pogone na prednjim, zadnjim ili svim točkovima i sa svim vrstama pogona.

BMW iX3 ulazi u segment električnih premjum SUV modela posle Jaguara i-Pace i Audija Q6 E-Tron, čije isporuke treba da krenu ove godine. Mercedes-Benz EQ C krosover stiže na tržište 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here