Ženeva: Jeep Cherokee

0
445

Novi dizajn, povezanost, bezbednost i tehnološki sadržaj – ovo su stubovi koji podupiru restilizovanje modela Jeep® Cherokee. Svojom današnjom premijerom u regionu EMEA, najnoviji korak u razvoju gradskog terenca srednje veličine sa najboljim performansama dolazi sa novim, autentičnim i premijum dizajnom koji je verno oslikava DNK brenda Jeep i sa tehnologijom jednostavnom za korišćenje koja obezbeđuje dodatnu udobnost, povezanost i zaštitu svih putnika.

Novi Jeep Cherokee biće dostupan u paketima opreme Sport, Longitude, Limited i Overland i stiže u salone brenda Jeep širom Evrope u drugoj polovini godine. Gama Cherokee biće upotpunjena sledeće godine uvođenjem nezaustavljivog modela Trailhawk.

Spoljašnjost novog modela Jeep Cherokee osvežena je da bi se dobio nov, moderan izgled. Izmene su u glavnom u vezi sa prednjim delom vozila koji ima veoma upečatljiv izgled koji oslikva premijum karakter brenda, a opet ostaje veran legendarnom Jeep stilu. Novi dizajn eksterijera uključuje novu masku, LED farove, dnevna kratka svetla (DRL) i maglenke uokvirene svetlim detaljima.

Prepoznatljiva oblikovana hauba sadrži novu laku aluminijumsku strukturu i odvojena je od prednjih blatobrana, čineći izgled modela Cherokee još više posebnim.

Izmenjena unutrašnjost modela Jeep Cherokee donosi dodir svežine i elegancije uz veću udobnost i funkcionalnost zahvaljujući dobro iskorišćenom prostoru i novim tehnološkim elementima. Unutrašnjost odlikuje moderan dizajn, ručno oblikovani delovi, visokokvalitetni materijali, umeće i posvećenost detaljima.

Centralna konzola izmenjena je da bi se dobilo više prostora povećanjem zapremine prednjeg pregratka, savršenog za priključivanje pametnih mobilnih telefona i drugih uređaja na ugrađene USB ulaze radi lakšeg pristupa povezanim uslugama.

Zapremina prtljažnjika takođe je povećana za više od 30 litara i sada nudi dodatni, upotrebljiv prostor za opremu koja se koristi u svakodnevnim avanturama.

Prednje nezavisno vešanje sa McPherson podupiračima i zadnjim nezavisnim vešanjem sa višestrukom vezom apsorbuje prepreke na putu i van njega pritom pružajući izvanrednu udobnost putnicima u vozilu.

Dostupan sa pogonom na prednjim točkovima ili na sva četiri točka, novi Cherokee pruža izbor od tri inovativna sistema 4×4 koji su poboljšani da bi se dobile neprevaziđene sposobnosti pogona 4×4 u svim vremenskim prilikama. Na raspolaganju su: Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II i Jeep Active Drive Lock.

Selec-Terrain:Svi sistemi 4×4 sistem modela Cherokee uključuju unapređen sistem za kontrolu prijanjanja Selec-Terrain brenda Jeep. Ovaj sistem sadrži četiri režima (automatski (Auto), za sneg (Snow), sportski (Sport) i za pesak/blato (Sand/Mud)). Paket opreme verzije Trailhawk takođe nudi režim za vožnju po kamenitom terenu (Rock) za najzahtevnije terenske avanture.

Rear axle disconnect: deo opreme svih sistema 4×4, ovaj uređaj donosi smanjenje potrošnje energije kada pogon 4×4 nije potreban u korist bolje potrošnje goriva. Sistem za isključivanje pogona zadnje osovine besprekorno prelazi sa pogona na dva točka na pogon na sva četiri i obrnuto u cilju potpune kontrole obrtnog momenta. Takođe, ovaj sistem ne zahteva posredstvo vozača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here