Prvi utisci: Dacia Sandero Stepway TCe 90

0
1183

Teški uslovi za vožnju su uvek dobar ispit za automobile koji u tim, teškim uslovima, lako pokažu svoje slabe tačke. Sticajem okolnosti, novi Sandero Stepway je tokom februarskih mećava bio upravo u našoj test floti.


O restilizovanoj drugoj generaciji Sandero/Logan modela smo prilično detaljno pisali u nekoliko navrata, što kada smo bili na promociji tih modela, što kada smo u test floti imali te modele.

Trocilindrični turbo benzinac zapremine 898 „kubika“ proizvodi 90KS i taj agregat smo već nekoliko puta imali priliku da probamo, u raznim Reno i Dačija modelima. Međutim, kada je u pitanju novi „Stepvej“, ovaj motor se pokazao kao izuzetno ekonomičnim, a da je istovremeno omogućio vrlo korektne performanse u realnim uslovima vožnje što u praksi znači mahom magistralni pravci i gradska vožnja.

Odlični zimski pneumatici su omogućili da Sandero sa velikom lakoćom izađe na kraj sa dosta snežnih nanosa. Isti pneumatici su omogućili da i u vrlo lošim uslovima zabeležimo sasvim korektne realne performanse, tako da je kompletna snežna histerija od nekoliko dana prošla prilično nezanimljivo – gledano sa vozačkog mesta Stepveja. Nešto viši klirens je dosta pomagao prilikom parkiranja usred snegom zatrpanih parking mesta.

Odlično pozicionirana zadnja kamera nije tražila detaljno čišćenje svakog jutra da bi pružila pomoć prilikom kretanja u natrag, što je takođe pokazatelj da se o nekim sitnicama ipak vodi računa u Dačiji, iako bi trebalo da upravo niskobudžetne marke zanemaruju takve sitnice.

Sedišta su i dalje najslabija tačka aktuelne generacije Sandero/Logan modela, ali očekujemo da će bolja sedišta uskoro biti dostupna jer smo primetili vrlo pozitivan pomak na promociji novog Dastera.

Prethodni tekstŽeneva: Volkswagen ID Vizzion koncept
Sledeći tekstNK TEST: Honda Civic 1.0 – karakterne crte lica
Večni entuzijasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here