Deseta generacija Sivika je označila ozbiljan zaokret Honde. Nova generacija ovog modela ima radikalno novi dizajn, novu šasiju kao i potpuno nove VTEC TURBO benzinske motore. Novi model je značajno porastao, tako da duži i širi Sivik sada sa lakoćom pokriva širi dijapazon potreba kupaca po pitanu putničkog i prtljažnog prostora.

Dramatičan zaokret koji je Honda napravila sa desetom generacijom modela Civic je donela vrlo zanimljiva unapređenja u odnosu na prethodnu generaciju, ali su prisutni i određeni kompromisi zato što je Honda sa ovim modelom prešla na model poslovanja kojim jedan model pokriva sva svetska tržišta. Takav pristup je tražio mnogo više rada kako na planiranju, a tako i na projektovanju, kao i u proizvodnom procesu.

Zbog toga moramo da obećamo da se, nakon ovog pasusa, nećemo osvrtati na estetiku novog modela.

Dosadašnja praksa je bila da se za evropska i gravitirajuća tržišta proizvodi jedan, za tržište Severne Amerike drugi, dok su japanski kupci imali nešto treće. Neke komponente su se koristile samo na specifičnim modelima, druge na svim, a neke su bile deljene na nekim tržištima, ali ne na svim. Čak i ovako uprošćeno, jasno je da je ovakav tip proizvodnje veoma skup i to se obično ogledalo u ceni, pre svega, evropskog modela koji je neretko bio vrlo skup čemu nisu pogodovale ni česte oscilacije britanske funte (fabrika za evropske modele je u Svindonu), kao i japanskog jena koji je takođe učestvovao u konačnoj kalkulaciji cene.

Deseta generacija je javnosti predstavljena u Ženevi 2016. i to u formi koncept vozila. Ovaj koncept je najavljen kao nešto što je veoma blisko završnom izgledu novog modela, tako da je Honda ovu promociju iskoristila da oseti raspoloženje evropske publike prema potpuno novom dizajnu. Šest meseci kasnije, na Sajmu u Parizu iste godine, predstavljen je novi model u svom finalnom obliku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here