F1: I Ferari predstavio bolid

0
316

Samo nekoliko sati nakon Mercedesa i njihov najveći rival, Ferari, predstavio je javnosti bolid za novu F1 sezonu. SF71H je predtavljen u Italiji, a pored karakteristinih tehničkih detalja za ovu godinu primetno je da se Ferari vratio kompletno crvenoj boji za bolid, bez mešanja drugih boja.

Kao što su i završili prethodnu sezonu, tako su u Ferariju nastavili i ovu godinu. Novi bolid je predstavljen gotovo odmah nakon Mercedesa, a novi bolid oznake SF71H donosi dosta promena na aerodinamici, agresivnije bočne stranice, duže međuosovinsko rastojanje i revidovan sistem hlađenja. Iz Ferarija navode da su sva poboljšanja bazirali u odnosu na podatke od prethodne godine, kada su uvedeni širi pneumatici. Ferari je imao dobar bolid tokom prethodne godine na sporim stazama, a poboljšanja treba da dovedu do boljih rezultata na bržim stazama ove godine. 

Iz Ferarija navode i da je bilo dosta problema oko pakovanja komponenti jer nema baš previše prostora ispod poklopca motora pre svega, a na tom mestu je bolid prilično uzan, a dosta pažnje je posvećeno i izdržljivosti, pa tako očekuju da će imati manje problema sa kvarovima ove godine. Priliku da vidimo SF71H na stazi imaćemo na dan promo snimanja, dan pre testiranja u Barseloni koje počinje 26.02.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here