F1: Svetski šampioni predstavili svoj bolid za 2018. godinu

0
330

Aktuelni svetski šampioni, ekipa MErcedes, predstavili su svoj bolid za novu F1 sezonu. Bolid pod nazivom Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+ je predstavljen na stazi Silverston, gde je imao i prve kilometre, a Luis Hamilton je izjavio da je na svakom polju bolji nego prethodnik. 

Novi bolid je unapređena verzija prošlogodišnjeg koji je zabeležio 12 pobeda i 15 pol pozicija, čime su obezbedili četvrtu titulu u nizu. “Prošlogodišnji bolid je bio fantastičan, ali je bilo mnogo polja gde je moglo da se napreduje,” izjavio je Hamilton. “Bolid je bolji od prethodnika na svakom polju, gotovo sve je promenjeno kako bi bolje funkcionisalo nego lane,” dodao je Hamilton. 

Pored promena na šasiji u Mercedesu napominju da su dosta stvari izmenili i na pogonskoj jedinici, a najviše zbog promene pravila gde sada imaju jedan agregat manje po sezoni. Promenjene su komponente kako bi dobili na pouzdansosti jer sada vozači imaju pravo na koriščenje dva motora i dva ERS ssitema tokom sezone, sve preko toga dovodi do kazne. Pored rada na pouzdanosti promenjen je i način na koji je agregat “spakovan” kako bi se sve optimizovalo i kako bi dobili na snazi. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here