Intervju: Mikko Hirvonen i Jarmo Lehtinen

0
3307
Image

 

Veliko iznenađenje za ovogodišnji, 43-ći, Reli Srbija je prisustvo fabričke Ford WRC posade – Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen. Konferencija za štampu održana u prostorijama Grand Motors prodajnog salona nam je dala mogućnost da finsku posadu detaljnije "propitamo".

Konferencija za štampu je održana u prostorijama Grand Motors salona u Beogradu, u petak 18. juna 2010. Posada tima BP Ford Abu Dhabi Word rally team je bila na raspolaganju novinarskim ekipama, nakon uvodne konferencije. Na konferenciji su Hirvonen i Lehtinen ukratko upoznali novinare sa svojim planom da  Reli Srbija takmičenje iskoriste kao pripremu za predstojeći Reli Bugarska. Uvodna konferencija je ukratko pokrivena našom prethodnom vešću, a nakon toga su usledila pitanja novinara, od kojih ćemo izdvojiti neka koja su imala zanimljive odgovore.

Image
 

– Jarmo (Lehtninen), kada ste se najviše uplašili?
JL: Na svakom reliju ima opasnih situacija, svakako. Ako bih baš morao da istaknem neku gde sam se uplašio rekao bih da je to Japan 2005. Nakon što smo usred šume sleteli i okrenuli se na krov, prilikom udarca sam čuo krckanje u mojim leđima. Visimo naglavačke, a Mikko kaže "mislim da se automobil zapalio". Rekao sam: "Odlično. Mislim da ne mogu da se pomerim."

{youtube}B9tGGTQpgVk?qv=hd720|640|360{/youtube}
Snimak udesa u Japanu 2005. godine

Srećom, ovaj incident je prošao bez povreda, jedino je autombil bio oštećen. Pogledajte video snimak Mikko-ovog udesa.

– Zašto Latvala nije došao?
MH: Kada smo dobili poziv da dođemo u Srbiju, morali smo da vidimo šta imamo od obaveza u planu. Nažalost, Jari Matti je imao već zakazane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji i Irskoj, dok je moj kalendar bio prazan. Da su obaveze bile drugačije, Latvala bi onda došao. Priliku za trening svakako ne bi želeli da propustimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here