Intervju: Mikko Hirvonen i Jarmo Lehtinen

0
3480
Image
NAS SPONZOR

 

Veliko iznenađenje za ovogodišnji, 43-ći, Reli Srbija je prisustvo fabričke Ford WRC posade – Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen. Konferencija za štampu održana u prostorijama Grand Motors prodajnog salona nam je dala mogućnost da finsku posadu detaljnije "propitamo".

Konferencija za štampu je održana u prostorijama Grand Motors salona u Beogradu, u petak 18. juna 2010. Posada tima BP Ford Abu Dhabi Word rally team je bila na raspolaganju novinarskim ekipama, nakon uvodne konferencije. Na konferenciji su Hirvonen i Lehtinen ukratko upoznali novinare sa svojim planom da  Reli Srbija takmičenje iskoriste kao pripremu za predstojeći Reli Bugarska. Uvodna konferencija je ukratko pokrivena našom prethodnom vešću, a nakon toga su usledila pitanja novinara, od kojih ćemo izdvojiti neka koja su imala zanimljive odgovore.

Image
 

– Jarmo (Lehtninen), kada ste se najviše uplašili?
JL: Na svakom reliju ima opasnih situacija, svakako. Ako bih baš morao da istaknem neku gde sam se uplašio rekao bih da je to Japan 2005. Nakon što smo usred šume sleteli i okrenuli se na krov, prilikom udarca sam čuo krckanje u mojim leđima. Visimo naglavačke, a Mikko kaže "mislim da se automobil zapalio". Rekao sam: "Odlično. Mislim da ne mogu da se pomerim."

{youtube}B9tGGTQpgVk?qv=hd720|640|360{/youtube}
Snimak udesa u Japanu 2005. godine

Srećom, ovaj incident je prošao bez povreda, jedino je autombil bio oštećen. Pogledajte video snimak Mikko-ovog udesa.

– Zašto Latvala nije došao?
MH: Kada smo dobili poziv da dođemo u Srbiju, morali smo da vidimo šta imamo od obaveza u planu. Nažalost, Jari Matti je imao već zakazane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji i Irskoj, dok je moj kalendar bio prazan. Da su obaveze bile drugačije, Latvala bi onda došao. Priliku za trening svakako ne bi želeli da propustimo.

1
2
3
4
Prethodni tekstReli Srbija 2010 – drugi dan
Sledeći tekstMotoGP: Silverstone, nova pobeda Lorenzo-a
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here