Ubrzo nakon testa X-Trail modela sa 2.0 dCi motorom, na test nam je stigao novi Renault Koleos koji je takođe opremljen “povratnikom” 2.0 dCi uparenim sa novim CVT menjačem i 4×4 pogonom. Koleos je propitan u daleko prikladnijim uslovima za ovu kategoriju vozila, tako da smo sada u prilici da malo bolje sagledamo mogućnosti 4×4 pogona.

Pre nekoliko meseci imali smo priliku da u sklopu promocije isprobamo šta nudi novi Koleos, a sada na nešto dužem testu imamo na raspolaganju najbolje opremljenu varijantu, što nam daje sjajnu mogućnost da povučemo paralelu sa nedavno testiranim X-Trail modelom koji je bio u podjednako dobroj opremi i sa identičnim pogonskim sistemom.

Performanse su očekivano iste, ali je potrošnja nešto manja. Čak i u prvoj etapi testa u beogradskom saobraćajnom kolapsu pojačanim predstojećim novogodišnjom euforijom, na instrument tabli je bio prikazan prosek od 8,2 litra.

Drugi deo testa je bio daleko zanimljiviji. Iz Beograda smo pobegli i prošli preko Divčibara ka Zlatiboru. Magistralne deonice obilno prošarane krivinama, Koles ostavlja utisak veoma stabilnog automobila, koje pored toga nudi i pristojan nivo zabave u vožnji za one koji su za to zainteresovani. Podupravljanja očekivano ima, ali se ono manifestuje na malo većim brzinama od onih koji smo očekivali usled prethodnih X-Trail iskustava. Utisak je da Renault bolje koristi CMF-CD platformu. Opet, naš reper je sada već stari X-Trail model u koji se samo ubačen pomenuti pogon, dok već sada postoji nova generacija ovog modela.

Pogon na sva četiri točka mnogo pomaže, ne samo u uslovima klizavog terena, jer će prebacivanje snage na zadnje točkove pomoći da se malo umanji podupravljanje. Sam 4×4 sistem je standardni iz “alijansa kuhinje”, što znači uglavnom pogon na prednjim točkovima i automatsko prebacivanje snage pozadi kada to postane potrebno. 4WD Lock mod radi do brzine od 40 kmh i tada je raspodela snage 50:50.

U standardnom “auto” modu, nismo videli raspodelu veću od 65:35 u korist prednjih točkova. Tokom vožnje po blatnjavom i snegom pokrivenom terenu, ni jednog momenta nismo imali potrebu da promenimo 4WD Auto režim, koji je odlično balansirao snagu po osovinama. Ni naznaka za bilo kakvo zaglavljivanje nije bilo, tako da se Koleos u ovim uslovima odlično pokazao. Jasno je, ovakvi automobili nisu namenjeni za neki “jači offroad”, pa je sneg i uslovi po kojima smo vozili pravi teren za ovaj automobil. Jedan od razloga za kupovinu modela iz ovog segmenta je upravo lako savladavanje “zimske idile” i odlasci na zimovanja.

Koleos u testiranom paketu opreme ima cenu od 38.000 evra, što je sam vrh ponude ovog Renault modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here