U zavisnosti od želja menadžmenta i marketinga, epitet „restilizovani“ može biti veoma rastegljiv. Često se to svodi na minimalne intervencije na prednjem delu automobila, ponekom detalju u unutrašnjosti i…auto je restilizovan. Dosta ređe, proizvođači značajno revidiraju kompletan automobil i takve zahvate takođe okarakterišu kao restilizacija. Novi Yaris, predstavljen za 2017, je upravo takav slučaj detaljnog unapređenja.

Ono što nije menjano, a što smo u prethodnim testovima treće generacije modela Yaris i konstatovali, je ogibljenje. Ono je podešeno tako da pruži vožnju koja je za ovu kategoriju automobila prilično udobna, a da pri tome automobil ima sasvim solidne vozne karakteristike.

Spolja, druga restilizacija donosi ublaženu X masku koja je bila u prvom planu, kada je Toyota tokom 2015. prvi put redizajnirala aktuelni model. Subjektivno, X dizajn nam nije ni malo privlačan i originalni modeli iz 2011. nam je vizuelno bio daleko dopadljiviji. Novi model je zadržao X dizajn, ali sa nešto manje agresivnim elementima. Dodatno, uvedena su nova dnevna LED svetla sa novim potpisom, koji se prigodno nastavlja iz linija koje dominiraju prednjom maskom automobila. Pozadi su takođe uvedena LED svetla, opet sa novim Toyota potpisom, kojeg smo prvi put videli na aktuelnoj generaciji Avensis modela.

U unutrašnjosti, konzola i instrumentacija su takođe modernizovane, tako da su pokazivači sada dobili malo moderniji izgled, a tu je i novi 4.2“ kolor displej koji je takođe prenet i Avensisa. U paketu je stigla elektronika za pomoć vozaču u vidu prepoznavanja saobraćajnih znakova, upozorenje prilikom nenamernog napuštanja kolovozne trake, automatskog kočenja…

No, glavni i udarni novitet je novi pogonski agregat koji menja dosadašnji 1.33, a koji iz nešto veće 1,5 litarske zapremine donosi pre svega više obrtnog momenta, manju buku i upotrebljiviju snagu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here