Los Anđeles: Restilizacija Mazde 6

0
324

Mazda je na Sajmu automobila u Los Anđelesu prikazala restilizovanu verziju limuzine 6, koja će imati svetsku premijeru na severnoameričkom tržištu, dok u Evropu stiže u drugoj polovini 2018. godine.

Izmene na eksterijeru nisu velike u poređenju sa aktuelnim modelom. Prednji kraj ima redizajniranu masku, a svetlosne grupe su dobile detalje od hroma. Nova Mazda 6 moći će da se dobije sa felnama od 17 ili 19 inča i novom nijansom metalik crvene boje.

  

Šestica je u kabini je dobila novi osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, a najbogatiji paket opreme donosi i sedmoinčnu digitalnu instrument tablu. Tasteri na centralnoj konzoli su pojednostavljeni i smanjeni, kao i ventilacioni otvori.

Kupci u Americi moći će da biraju između 2,5 litarskog atmosferskog ili turbo SkyACTIV četvorocilindričnog motora sa direktnim ubrizgavanjem. Oba mogu da se kombinuju sa šestostepenim manuelnim ili CVT automatskim menjačem. Oba motora imaju tehnologiju deaktiviranja cilindara radi smanjenja potrošnje goriva pri brzinama od 40 do 80km/h, kada su aktivna samo dva cilindra. Nije poznato da li će se ovi motori naći u ponudi u Evropi.

Mazda je preradila šasiju Šestice i revidirala geometriju ogibljenja, kako bi vožnju učinila udobnijom i poboljšala agilnost vozila. Šestica dobija i unapređeni bezbednosni i-ACTIVSENSE paket, koji obuhvata radarski tempomat i novi sistem koji pokriva pun krug oko vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here