Los Anđeles: Lexus RX L

0
328

Veća verzija Lexusa RX L, sa sedam sedišta, predstavljena je na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Automobil je moguće dobiti i u varijanti sa šest sedišta, sa novom kliznom klupom koja je smeštena u prtljažni prostor.

Ova verzija je duža za 110mm od regularnog RX. Putnici u zadnjem delu imaju pristup komandama trozonskog klima uređaja i držačima čaša. Kada se zadnja sedišta ne koriste, sklapaju se u ravnu površinu na podu prtljažnika.

 

RX L može da se dobije sa dva pogona – sa 3,5 litarskim V6 benzinskim agregatom od 290KS i 356Nm, a u drugom se isti motor kombinuje sa dva električna motora. Sistem ukupno isporučuje 310KS u verziji RX 450h.

Lexus je istovremeno lansirao i novu verziju većeg LX 570 SUV modela sa dva reda sedišta. Ovo je model namenjen ekskluzivno američkom tržištu, kao konkurent Toyoti Land Cruiser. Zanimljivo je da je ovaj model išao obrnutim putem i izgubio treći red sedišta u korist većeg prostora za prtljag.

Lexus je veliki igrač na tržištu automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je 2011. bio vodeći po prodaji u premijum segmentu. U međuvremenu su ga prestigli BMW i Mercedes-Benz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here