Ford Performance Parts za RS, ST i Mustang

0
266

Ford je uveo novu ponudu za povećanje performansi modela Fiesta ST, Focus ST i RS i Mustang pod nazivom Performance Parts. Delovi dolaze od potvrđenih specijalista za tjuniranje Fordovih modela poput Rousha i pokriveni su Fordovom garancijom.

 

Mustang GT je dobio povećanje snage motora novom kalibracijom u tri faze. Maksimalni broj obrtaja povećan je na 7500 za petolitarski V8 agregat sa standardnih 6500 obrtaja. Paket sa kompresorom iz firme Roush povećava snagu sa 415KS na preko 600KS. Ovi delovi, za sada, nisu homologizovani za upotrebu na običnim putevima.

Unapređenja za Mustang uključuju i opciju izduvnog sistema od nerđajućeg čelika iz firme Borla, za modele sa 2,3 litarskim petolitarskim V8 motorom.

Za sve modele u ponudi je podesivo ogibljenje sa novim amortizerima, čime se vozilo spušta za 40mm. Deo paketa su i nove felne prečnika 17 ili 19 inča, koje su za Focus i Fiestu lakše za 15% od standardnih.

Ford je uveo i opciju Drift Stick, razvijenu u saradnji sa vozačem relija Kenom Blokom za Focus RS. Palicom ručne kočnice može se rukovati bez kvačila, čime se vrši blokada zadnih točkova u okviru 4×4 pogona radi pravljenja naglih zaokreta. Ovaj sistem funkcioniše u saradnji sa Drift Modom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here