Aston Martin Racing predstavio novi Vantage GTE

0
906

Aston Martin je prilikom razvoja putničkog modela Vantage paralelno razvijao i trkačku varijantu spremljenu za nastup u GTE kategoriji. Novi automobil će debitovati u FIA WEC takmičenju u sezoni 2018/2019.

Aston Martin Racing odeljenje je prilikom razvoja tesno sađarivalo sa kolegama iz Aston Martin putničkog programa, koji su razvijali novu generaciju modela Vantage. Pored saradnje unutar kompanije, na razvoju Vantage GTE trkačkog automobila saradnja je uspostavljena sa kompanijama Alcon (kočnice), Olins (ogibljenje) i Mišlen (pneumatici).

Aston Martin Racing će prelaskom na Mišlen pneumatike završiti dvogodišnju saradnju sa Danlopom čime će francuska kompanija ponovo biti jedini isporučilac pneumatika za GTE klasu u okviru FIA WEC takmičenja.

Novi trkački automobil je već odvezao preko 13.000km testova uključujući i 30-časovni test vožen u Španiji proteklih dana, a sprovedeni su i testovi izdržljivosti na vrlo teškoj stazi Sebring. Novi automboil će u narednoj sezoni voziti aktuelni AMR vozači: Daren Tarner, Džoni Adam, Niki Tim i Marko Sorensen. Novi član tima je Aleks Lin (Alex Lynn).

Aston Martin Racing se odlučio za Mercedes/AMG 4.0 V8 twin turbo pogonski agregat koji je modifikovan za potrebe Vantage GTE.

Prethodni tekstVolvo isporučuje hiljade vozila Uberu
Sledeći tekstRenault Srbija akcija „Bezbednost za sve“
Večni entuzijasta.