2018 BMW M3 CS

0
189

BMW je prikazao novu verziju modela M3 CS, koji je u izdanju za sledeću godinu dodatno olakšan i snažniji. Ovaj model popunjava prоstor između verzija sa Competition paketom i ultraekskluzivnih GTS varijanti.

U automobil je ugrađen poznati redni trolitarski šestocilindraš sa dva turba, koji isporučuje 460KS i 600Nm. Menjač je sedmostepeni sa dva kvačila, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Izduvni sistem je podešen da bi automobil imao prepoznatljiv zvuk.

  

Setap šasije sličan je modelu M3 sa Competition paketom. Tu su podesivo ogibljenje i upravljanje, kao i diferencijal ograničenog proklizavanja. Elektronska kontrola stabilnosti je nešto blaža u M3 CS, pa je u modu M Dyamic moguće izvoditi manja driftovanja.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,7 sekundi, a maksimalna brzina je 278km/h. Automobil je olakšan za 62kg i sada je težak 1585kg.

Kabina je presvučena alkantarom i merino kožom. Mnogi elementi su izbačeni u poređenju sa opremom standardnog M3 da bi se postigla što manja težina automobila. Serijska sedišta zamenjena su laganim sportskim sedištima iz BMW M kataloga. Taster kojim se pokreće motor je crvene boje.

Ovo je verovatno poslednja varijanta aktuelnog M3 serije F80. BMW priprema premijeru nove generacije Serije 3, kao i njene M varijante.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here