Prikazan futuristički Lamborghini Terzo Millennio

0
349

Lamborghini je prikazao futuristički električni koncept Terzo Millennio, koji je napravljen u saradnji sa Tehnološkim institutom Masačusetsa (MIT).

Koncept je usmeren na pet tehnoloških ciljeva koje je italijanska marka odredila zajedno sa uglednim američkim univerzitetom. Reč je o skladištenju energije, inovativnim materijalima, sistemu pogona, vizionarskom dizajnu i emocijama.

 

Lamborghini namerava da iskoristi superkondenzatore iz koncepta umesto da u svojim budućim modelima koristi baterije, kako bi dobio dodatnu snagu na jednostavniji način u poređenju sa tradicionalnim električnim modelima.

Terzo Milennio ima naprednu strukturu od karbonskih vlakana, a i sama karoserija doprinosi skladištenju energije. Cilj projekta je da se napravi karbonska struktura sa materijalima koji mogu “sami da zaleče” pukotine i ostala strukturna oštećenja.

Pogonski sistem podiže tradicionalni Lamborghinijev pogon na viši nivo, pri čemu se svaki točak pokreće pojedinačnim integrisanim električnim motorom. Pošto se umesto motora sa unutrašnjim sagorevanjem ispod karoserije nalaze četiri superkondenzatora, dizajneri su imali više slobode u keriranju atraktivnih linija i oblika.

Lamborghini i MIT sarađuju tačno godinu dana. Terzo Millennio je prikazan na godišnjoj konferenciji koju Univerzitet organizuje od 1999. godine za preduzetnike i inovatore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here