2018 BMW X2

0
929
NAS SPONZOR

BMW je predstavio mali krosover naglašenog stila X2, koji u katalogu popunjava prostor između X1 i X3. Automobil je zamišljen kao direktan konkurent Mercedesu GLA i Audiju Q2. Prodaja novog BMW modela kreće na proleće, a očekuje se početna cena nešto manja od 40.000 EUR.

BMW X2 koristi platformu UKL, koju deli sa MINI modelima i Serijom 2 Active Tourer. Mali krosover je 8cm kraći i 7cm niži od X1, ali ima isti međuosovinski razmak, a samim tim i manje prepuste.

 

Verzija X2 xDrive28i na početku prodaje dolazi sa dvolitarskim TwinPower Turbo četvorocilindričnim motorom snage 230KS i 350Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/j za 6,3 sekunde. U ponudi će biti i xDrive20i benzinac sa 195KS, potom xDrive20d dizelaš sa 195KS i xDrive25d sa235KS. Trocilindrični X2 sDrive18i i xDrive18d biće kasnije uvršteni u ponudu.

xDrive pogon na svim točkovima je standardan, kao i osmostepeni automatski menjač i kontrola polaska na uzbrdici. Modovi vožnje koje vozač može da bira su comfort, eco pro i sport. M Sport X paket donosi poluge za menjanje brzina na upravljaču i prerađeni softver menjača koji omogućava brže izmene stepena prenosa. Model sa oznakom Sport niži je za 1cm i ima više sportsko ogibljenje.

Enterijer je presvučen Dakota kožom i moće se da se dobije u magma crvenoj boji. Krosover je dobio centralni ekran dijagonale 8,8 inča čije funkcije mogu da se kontrolišu preko iDrive kontrolera. Na listi dodatne opreme su CarPlay tehnologija, potom panoramski krov, spojler na zadnjem kraju, felne prečnika 19 ili 20 inča i head-up prikazivanje informacija na vetrobranu.

Prethodni tekstFerrari FXX-K Evo
Sledeći tekstZavršen 15. Sajam automobila u Novom Sadu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here