Lexus LC Structural Blue Edition

0
910
NAS SPONZOR

Lexus je prikazao LC Structural Blue Edition, ofarban u specijalnu plavu boju koja je rezultat petnaestogodišnjeg istraživanja u potrazi sa savršenom bojom. Karoserija ove specijalne edicije ofarbana je sa 300 milijardi tački plave boje.

Inspiracija za ovu nijansu plave bila je boja morfo leptira. Radovi su trajali osam meseci, a izvedeni su u 12 proizvodnih koraka, sa više od 20 inspekcija i kontrola kvaliteta. Lexus je objavio da je oko 300 milijardi tački pignemta nano-strukture naneseno na svaki LC iz ove edicije, s ciljem da se obavi najsavršenije farbanje u istoriji automobilizma.

 

Japanska marka navodi da konvencionalni pigmenti plave boje odbijaju manje od 50% svetlosti kao vidljivu plavu boju. LC iz ove serije reflektuje skoro 100% svetlosti koja pada na njega.

Zbog sporog i detaljnog procesa nanošenja boje, u jednom radnom danu mogu se završiti samo dva primerka LC Structural Blue Edition. Automobili iz ove serije imaju kovane aluminijumske felne od 21 inča, a plava boja prenesena je i u kabinu, na upravljač i centralnu konzolu, kako bi se ekskluzivnost još više naglasila.

LC Structural Blue Edition već može da se naruči. Automobil stiže sa V8 benzinskim motorom iz LC500 ili hibridnim pogonom iz modela LC500h.

Prethodni tekstDTM: René Rast, tim Rosberg i Audi su šampioni za 2017
Sledeći tekstNK TEST: Volvo V90 Cross Country AWD D5

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here