DTM: René Rast, tim Rosberg i Audi su šampioni za 2017

0
842
Arno Zensen, René Rast
NAS SPONZOR

Sve tri ovogodišnje titule u DTM šampionatu, konstruktorska, timska i vozačka, su otišle u ruke Audi Motorsport odeljenja. Rene Rast je u svojoj debitantskoj sezoni osvojio titulu, dok je njegov tim, Rosberg, po prvi put timski šampion ovog takmičenja.

Rene Rast je nakon što je rasformiran Audi LMP1 tim „prekomandovan“ u DTM takmičenje u kome je imao samo tri nastupa tokom 2016 kao zamena za fabričke vozače koji su odustvovali.

Na poslednjem trkačkom vikendu šampionata, Rast je završio na šestom i drugom mestu i uspeo da u samom finišu šampionata prestigne Matiasa Ekstrema za 3 boda i osvoji titulu šampiona DTM za 2017. On je sedmi vozač u istoriji DTM šampionata koji je uspeo da osvoji šampionsku titulu kao debitant.

Audi Sport Team Rosberg

Diter Gas, šef Audi Motorsport odeljenja, je izjavio: „Postojao je dobar razlog zašto smo ga doveli u DTM i zašto smo očekivali dobre rezultate. Ono što nismo očekivali, a verujemo ni on sam, je da će kao debitant biti u borbi za šampionsku titulu. Veoma sam srećan zbog tima Rosberg koji su dugo čekali na osvajanje titule, a ove sezone su osvojili i timsku i vozačku titulu.“

René Rast je izjavio: „Hteo sam da budem najbolji debitant sezone. Želeo sam da naučim, da redovno osvajam bodove i da se dobro plasiram na svim trkama. Pre početka sezone zaista nisam očekivao da ću biti u borbi za titulu.“

René Rast ima vrlo neobični karijeru koja je sve vreme bila unutar VAG grupe: prvu titulu je osvojio u Polo kup takmičenju, da bi zatim vozio Porsche kup, a nakon toga je vozio Audi R8 LMS u Blankpan šampionatu, osvojio titulu u ADAC GT Masters takmičenju i vozio Audi R18 etron quattro na Le Manu. Rast je redovan na 24 časa Nirburgringa gde je pobeđivao baš kao što je zabeležio pobede i na 24 časa Dejtone i 24 časa Spa.

Arno Zensen, René Rast

Audi je u sezoni 2017 osvojio i šampionsku titulu u kategoriji konstruktora čime je zaokružena ovogodišnja dominacija Audi Motorsport odeljenja u ovom takmičenju. Ovime je ponovljen uspeh koji je Audi zabeležio 2004. godine, dok je poslednji šampion DTM iz Audi tima bio Majk Rokenfeler koji je titulu osvojio 2013.

Prethodni tekstRenault petogodišnji plan: Drive the Future 2022
Sledeći tekstLexus LC Structural Blue Edition
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here