Ovo je prvi put da ekipa Nacionalne Klase ime priliku da na testu ima vozilo marke Volvo, a saradnja sa “šveđanima” započinje na vrlo lep način – na testu smo imali V90 Cross Country.

Svi članovi redakcije su inače ljubitelji ovakvih modela (što masivnih karavana, što njihovih krosover varijacija), tako da smo i bez vožnje znali da će V90CC da nam se dopadne. Sada, kada smo jasno dali do znanja da redakcijski nemamo afiniteta ka SUV karoserijama, evo kako nam se dopao V90CC nakon kratkog testa.

Volvo je jedan od najstarijih proizvođača automobila sa punih 90 godina postojanja. Međutim, kao i dosta drugih istorijskih marki, Volvo je upao u finansijske probleme pa je tokom zadnjih dvadeset godine dva puta menjao vlasnika. Tako je Ford 1999. godine kupio Volvo i integrisao ga u PAG (Premier Automotive Group) zajedno sa markama Jaguar, Aston Martin i Land Rover.

Nakon „kraha univerzuma“, odnosno ekonomske krize krajem 2008. godine, Ford je krenuo u rasprodaju svega, pa je Volvo prodat Zhejiang Geely Holding grupi pod kojom radi i Geely. Na sreću, kinezi se nisu mnogo mešali u dizajn i razvoj pa je centrala ostala u Švedskoj, kao i dobar deo fabrika koja i dalje proizvode Volvo modele i motore – za sada.

Ono što je urađeno je promena fokusa kada su u pitanju modeli i motora u njima. Tako se radilo na razvoju nove generacije 4-cilindričnih motora koje će zameniti sve ranije varijante veće zapremine, uz proširivanje ponude u seriji 90 i uklanjanju nekih manje interesantnih modela. Rezultati su se videli veoma brzo, pa Volvo beleži konstantni rast u toku zadnjih par godina, za šta je zaslužna upravo 90 serija modela. Među tim novitetima se nalazi i upravo testirani V90 Cross Country.

Ovaj model je baziran na novoj Volvo SPA (Scalable Product Architecture) platformi koja je prvi put upotrebljena 2014. godine na modelu XC90. Nakon toga se pojavila S90 limuzina, predstavljena na sajmu u Detroitu 2016. godine, da bi samo par meseci kasnije u Ženevi bila predstavljena i karavan verzije – V90. Opet par meseci kasnije, ovoga puta u Parizu, otkriven je i V90 Cross Country. Verzije ovih modela u bogatoj R-Design opremi su se pojavile početkom 2017.

Volvo je na ovaj način dozirao predstavljanje svih verzija S90 verzija, uz ideju da određeni modeli ne budu lako dostupni na svim tržištima. Na primer, V90 karavan je u nekim zemljama moguće samo specijalno poručiti, dok se V90 Cross Country nalazi u standardnoj ponudi. Kod nas sa tim nema problema, pa se na našem tržištu nude svi aktuelno Volvo modeli, ali bi smo rekli da je V90 Cross Country jedan od zanimljivijih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here