Frankfurt: Opel GrandLand X plug-in hibrid

0
176

Automobilski proizvođač iz Riselshajma nastoji da napravi pravu ofanzivu na rastući SUV segment svojim kompaktnim Grandland X modelom. Lošeler je takođe najavio dolazak novajlije, koji će uskoro biti dostupan sa novom perjanicom među dizel motorima i osmostepenom automatskom transmisijom. Pored toga, Grandland X će biti prvi Opel koji će u ponudu ući i kao „plug-in“ hibrid.

CEO Opela, Mihael Lošeler, otvorio je Opelov štand (D09 u hali 8.0) na 67. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (otvoren svakodnevno do 24. septembra), današnjom pres konferencijom. Sa prisutnim novinarima i šefom PSA grupe, Karlosom Tavarezom, Opelov izvršni direktor je predstavio tri svetske premijere.

„Naš novi Grandland X kao plug-in hibrid, sledeći je veliki primer mogućnosti koje nas očekuju kao člana PSA grupe“, rekao je Lošeler na pres konferenciji. „Mi ćemo verno pratiti ovaj put.“
S druge strane, nova perjanica među Opel Insignia modelima, takođe zauzima centralno mesto na štandu. Dinamičan GSi nastavlja dugu Opelovu tradiciju sportskih limuzina sa izraženim karakterom, dok je pogon na sve točkove Country Tourera pravi izbor za avanturiste.

„Sa ove tri premijere, mi nastavljamo najveću ofanzivu modela u Opelovoj istoriji. Napravili smo odlučujuće akvizicije našem portfoliju ove godine sa šampionom u oblasti električne autonomije, Amperom-e, Crossland X krosoverom, Vivaro Life rekreacionim vozilom i Grandland X SUV-om.“, elaborirao je Lošeler u Frankfurtu. „Mi u Opelu smo ponosni što smo sada deo PSA grupe. Zajedničkim snagama, kreiraćemo evropskog šampiona. To ćemo uraditi na taj način što ćemo nastaviti da stvaramo „Made in Germany“ tehnologiju, dostupnu što je većem broju kupaca, i na taj način ostati verni sloganu naše marke da budućnost pripada svima.“

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here