Novi susret za Mazdom 2, ovoga puta u Takumi paketu opreme. Takođe, automobil je u, za Mazda test vozila u neobičnoj, beloj boji.

Aktuelnu generaciju Mazda 2 modela smo vozili pre dve godine i taj automobil je na nas ostavio sjajan utisak, gotovo premium kvalitetom enterijera i odličnih performansi SkyActive G115 motora.

Može se reći da nas je taj RevolutionTop paket malo i „pokvario“, jer smo sada očekivali da i Takumi opremljena Mazda 2 bude na sličnom nivou. Ipak, Takumi paket opreme je osmišljen da ponudi za nijansu drugačiji ukupni izgled, ali i da se nađe između Attraction i Revoluton ponude. Glavni Takumi detalj kod Mazde 2 su ekskluzivne 16“ felne koju su rezervisan za ovaj paket opreme. Uz točkove, tu je mali dizajn detalj na krovu, u vidu antene u popularnom oblikom ajkulinog peraja.

Unutra, Takumi nudi grejače prednjih sedišta, ali se tu vidi i da je ovo ipak dosta skromniji paket opreme. Presvlake sedišta u „retro“ kockastom dizajnu ne deluju nam baš prikladno za ukupni moderan Mazda 2 dizajn. U kabini ima dosta elemenata „plastičnog karbona“ koje opet nije stvar po našem ukusu. Iako je unutra sve u osnovi isto, nama se cela kombinacija manje sviđa.

Ono što je takođe ostalo isto, Mazda 2 i dalje odlično leži u krivinama, pa je i dalje ovo naš omiljeni mali auto kada je u pitanju vožnja. Ispod haube je 1,5 G90 motor, dakle 90KS i 148Nm obrtnog momenta, koji malo smanjuje pomenuto uživanje u vožnji. Performanse su skromnije iako je obrtni moment isti kao i kod G115, ali 5-brzinski ručni menjač kod Takumi Mazde 2 pravi tu još dodatnu razliku. Istina, razlika se oseća u „drugom smeru“, odnosno po pitanju potrošnje pa G90 troši u proseku negde oko pola litra manje goriva, u zavisnosti gde se i kako vozi. Uglavnom, prosek je ovde bio tačno 5 litara uz pređenih celih 750 kilometara. Za mali auto, sjajna autonomija vožnje.

Što se cene tiče, osnovni Takumi paket je 14590, na šta treba dodati navigaciju od 560 i boju 330 evra, kako bi se dobio primerak vožen na testu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here