Miloš Pavlović osmi na Portimao 24H trci

0
602
NAS SPONZOR

Tokom proteklog vikenda vožena je trka na stazi Portimao u okviru Creventic šampionata u kojem se voze trke u trajanju od 24 ili 12 časova.

Miloš Pavlović je kao zvanični vozač Lamborghni Squadra Cose nastupao u Grasser Racing Lamborghini Hurracan #963 posadi u kojoj su se nalazili i Kristof Lenc, Roberto Pampanini, Rik Breukers i Mauro Kalamia.

Pavlović je, kao najbrži vozač u posadi, vozio kvalifikacije postigavši treće vreme. Već na samom startu trke Pavlović obilazi dve Ferrari F488 posade koje su bile bolje kvalifikovane i sjajnim tempom nakon prvog časa je imao celih 20 sekundi prednosti u odnosu na glavne konkurente.

Tokom narednih 22 časa posada Grasser Racing tima je vozila bez većih grešaka, ali je na dva časa pred kraj trke zbog kvara na pogonskom sklopu Lamborghini Hurracan GT3 automobila automobil morao u boks na vanredni servis, da bi nakon popravke trku završili kao osmoplasirani.

Miloš Pavlović je izjavio: “Početak ove trke je bio idealan, i sve je krenulo kako treba. Vodili smo trku i ujedno imali jedan od najboljih automobila. Na žalost, sigurni plasman na podijumu smo izgubili radi tehničkog kvara. To su trke, ponekad umeju da budu surove.”
Na trci je učestvovalo 25 posada u pet klasa.

IzvorMilos Pavlovic PR
Prethodni tekstNK TEST: Toyota C-HR
Sledeći tekstBMW i3 – restilizacija i sportska varijanta
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here