Četvrta pobeda za Audi na 24 časa Spa

0
179

Audi Sport Team Saintéloc posada #25 je osvojila pobedila na najprestižnijoj GT3 trci na svetu – 24 časa Spa Frankoršampa. Na trci koja se vozi u okviru Blankpan šampionata je učestvovalo čak 63 posade.

Ovo je četvrta pobeda tima koji koristi Audi trkački automobil od kako se ova trka vozi u okviru Blankpan GT šampionata, tj. od kako se na ovoj trci nastupa isključivo sa automobilima iz GT3 klase.

  

Pobednička posada (Krisofer Hase, Markus Vinklhok, Žul Gunjon) je tokom 24 časa odvezla 546 krugova odnosno 3824,184km, sa prednošću od 11,8 sekundi u odnosu na drugoplasiranu #8 Bentley M-Sport posadu (Endi Suček, Vinsent Abril, Maksim Sule).

Najbrža posada na kvalifikacijama i vodeća u početnoj fazi trke, #55 Kaspersky Motorsport Ferrari, je tokom prve polovine trke vodila žestoku borbu sa Mirko Borotolotijem u #63 GRT Grasser Racing Lamborghini i Kevin Estreom u #117 KUS Team75 Bernhard Porsche 991 autombilu.

Porsche posada #117 je zbog greške prilikom odlaska u boks dobila dugu kaznu od 3 minuta stop&go što ih je izbacilo iz trke za pobedu, dok je Marko Ćoći nakon kontakta sa #90 AKKA Mercedes posadom na La Sors krivini oštetio upravljanje da bi odmah nakon toga na krivini „O Ruž“ izleteo što je bio kraj trke za ovu posadu.

Grasser posada je u završnici trke imala otkaz kočionog sistema nakon čega je Kristijan Engelhart izleteo i oštetio Lamborghni Hurracan što je bio kraj trke i za ove favorite.
Problemi za brze posade koje su bile u borbi za pobedu su nastavili da se dešavaju, tako da je posada #98 ROWE BMW zbog kvara na ogibljenju izgubila dosta vremena i trku završila kao 10. Audi posade WRT tima su takođe imale problema tako da nisu bile direktno u borbi za pobedu, ali su uspeli da trku završe na pozicijama 5-6.

#117 KUS Team75 Bernhard fabrička posada Porsche tima (Estre, Fantor, Kristensen) je trku završila na čevrtom mestu zahvaljujući fenomenalnoj vožnji nakon što su u početnoj fazi dobili dve kazne. Treće mesto je osvojila #90 AKKA Mercedes posada (Mortara, Medouz, Marćelo).

Pobedu u ProAm klasi je osvojila #16 Black Falcon posada (Morli, Toril, Kirhhofer, Getz) koji su trku u generalnom poretku završili na 12. mestu. U Am kategoriji pobedu je osvojila #888 Kessel Racing Ferrari posada (Zanutini, Diver, Perel, Kadei) koji su plasirani kao 22. u generalnom poretku.

Ova trka se boduje za Blankpan endurans kup i to trostruko – na šest, dvanaest i na 24 časa. Završnica sezone u endurans kup takmičenju se vozi u Barseloni, početkom oktobra što je, ujedno, i poslednja trka Blankpan šampionata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here