Novi Aston Martin Vantage blizu proizvodnje

0
227

Ovo su prve slike novog Aston Martina Vantage, koji će zvanično biti predstavljen krajem godine. Testno vozilo je veoma blisko preoizvodnoj verziji.

Novi Vantage koristi novu generaciju aluminijumske arhitekture, odnosno skraćenu verziju arhitekture DB11. Očekuje se da će auotmobil biti lakši i torziono čvršći od prethodnika, što će mu poboljšati agilnost.

 

Novi Astonov početni model u katalogu koristiće V8 Mercedes-AMG motor nedavno lansiran u DB11. Reč je o četvorolitarskoj turbo jedinici koja će proizvoditi oko 500KS u standardnoj verziji. Motor će raditi u kombinaciji sa Astonovim softverom.

Dodatna snaga u odnosu na aktuelni model trebalo bi da utiče na smanjenje ubrzanja od 0-100km/h prema četiri sekunde, a maksimalna brzina bi trebalo da bude preko 320km/h.

Očekuje se da će Aston ponuditi novi Vantage sa šestostepenm manuelnim menjačem ili automatskom transmisijom sa dvostrukim kvačilom. V12 varijanta, koja će biti predstavljena naknadno, bi trebalo da koristi 5,2 litarski motor iz V12 DB11.

Prema najavama, novi Vantage koštaće neznatno više od početne cene sadašnjeg modela, koji košta 94.995 funti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here