Lucas di Grassi je Formula E šampion za 2016/2017

0
239

Fabrički vozač Audi Sport odeljenja, Lukas di Grasi, je osvojio šampionsku titulu za Formula E sezonu 2016/2017. Šampionska titula u kategoriji timova je i ove sezone otišla u ruke e.Dams tima.

Lukas di Grasi je na poslednjem ovosezonskom trkačkom vikendu šampionata, voženom u Kanadi, imao odličan učinak zabeleživši jednu pobedu i jedno sedmo mesto. Sa druge strane, Sebastien Buemi je imao veoma loš učinak što ga je koštalo šampionske titule iako je pre poslednjeg trkačkog vikedna imao 10 bodova prednosti u odnosu na di Grasija.

Zahvaljujući dobrim rezultatima di Grasija i Daniela Abta, tim ABT Schaeffler Audi Sport je sezonu završio na drugom mestu u poretku timova, iza e.Dams tima koji je osvajanjem treće uzastopne šampionske titule i jedini tim koji je osvajao titulu u ovom šampionatu (ovo je treća sezona kako se Formula E šampionat vozi).

di Grasi je izjavio: „Danas je najbolji dan u mojoj karijeri. Svedoci smo da se automobilski sport menja i učestvujem u ovom šampionatu od samog početka. Pre tri godine smo zabeležili prvu pobedu u Pekingu, a sada smo uspeli da osvojimo i titulu. U Montrealu smo bili konstantno vrlo brzi, a ABT Sportsline tim je radio besprekorno.“

Lukas di Grasi je osvojio treće mesto u prvoj sezoni ovog šampionata, a prošle godine je sezonu završio na drugom mestu. On je i treći šampion u ovom šampionatu nakon Nelsona Pikea Juniora (2014/2015) i Sebastiena Buemija (2015/2016).

Naredna sezona šampionata se otvara trkom u Hong Kongu, koja se vozi krajem oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here