Predstavljen Jaguar E-Pace

0
712
NAS SPONZOR

Jaguar je proširio ponudu SUV vozila modelom E-Pace, koji je u katalogu ispod F-Pace. Prodaja kreće u prvim mesecima sledeće godine, a početna cena u Britaniji biće 28500 funti.

Ovo je prvi Jaguar koji će se proizvoditi izvan Britanije – u Austriji – i prvi Jaguar sa prednjim pogonom posle modela X-Type. Automobil je dugačak 4,4 metra, a zapremina prtljažnika je 577 litara. Pod prtljažnika je ravan, a vrata se otvaraju široko.

 

Novi model zasnovan je na modifikovanoj platformi D8, koju koriste Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport. Međuosovinski razmak je 2,681 metara. Automobil raspolaže tehnologijom za konfigurisanje dinamike vožnje preko podešavanja upravljanja, odziva na gas i rad menjača. Sistem Active Driveline i vektorska raspodela obrtnog momenta doprinose dobrim voznim karakteristikama, tvrde u Jaguaru.

Paletu motora čine dvolitarski Ingenium agregati u kombinaciji sa manuelnim ili devetostepenim automatskim menjačem. Kupci će moći da biraju dizelske motore snage 150KS, 180KS i 240KS ili turbo benzince snage 249KS i 300KS. Najslabiji dizelaš emituje 124g/km CO2, a najjači benzinac omogućava ubrzanje od 0-100km/h za samo 5,9 sekundi. Za sada nema nagoveštaja bilo kakvog oblika elektrifikacije ovog modela. Najlakša varijanta ima masu od 1700kg zahvaljujuč

ći upotrebi aluminijuma u izradi bočnih panela karoserije i elementima ogibljenja.

E-pace je prvi Jaguar sa novom generacijom TFT head-up ekrana koji projektuje 66% više informacija na vetrobranu u grafici punog kolora. Prikazuju se podaci o brzini vozila i navigaciji, a direktno u visini očiju vozača prikazuju se informacije u vezi sa bezbednošću i upozorenjima.

Jaguarov Touch Pro multimedijlani sistem obuhvata glasovne kontrole i ekran dijagonale deset inča. Kupci mogu da odaberu ekran dijagonale 12,3 inča i TFT instrument tablu i jedan od dve verzije Meridijanovog audio sistema. E-pace dolazi sa Activity Key narukvicom koja je otporna na vodu u omogućava otključavanje i zaključavanje vozila dodirom na vrata prtljažnika.

 

Prethodni tekstAston Martin prikazao hipermodel Valkyrie
Sledeći tekstHyundai i30 Fastback

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here