2009 Suzuki Alto

0
2994
Image

 

Suzuki je predstavio i najmanji model u aktuelnoj ponudi, zasnovan na prethodno predstavljenom koncept vozilu pod nazivom A-Star.

Novi Alto kombinuje prepoznatljive Suzuki linije „spakovane” u izuzetno malo pakovanje, koje će omogučiti veoma lako snalaženje u urbanim uslovima i veoma niske troškove eksploatacije zahvaljujući efikasnim motorima male radne zapremine.

Image 

Nakon Swifta i Splasha, Alto će, takođe, ponuditi veoma dobar odnos između cene i dobijenog komfora i opreme. Suzuki planira obim prodaje od 60000 jedinica tokom naredne godine, a početak prodaje se planira za proleće 2009. godine.

Image 

Zanimljivo je da i pored relativno visokog profila automobila, koeficijent vazdušnog otpora Cd iznosi samo 0,30 čime će se uz malu težinu automobila i veoma efikasne malolitražne motore omogućiti izrazito male štetne emisije i malu potrošnju goriva.

Alto je 3,5m dugačak, 1,6m širok, 1,47m visok, dok je međuosovinsko rastojanje 2,36m. Najmanji prečnik poluokretanja vozila je 9m. Zapremina prtljažnog prostora je 129/367l.

Image 

Motor preuzet iz modela Splash je trocilidrični Euro 5 agregat radne zapremine 1,0 litara koji razvija 68KS i 90Nm, što omogućava prosečnu kombinovanu potrošnju od 4,5l na 100 pređenih km i CO2 emisije od 103g/km. Serijski se isporučuje sa petostepenim manuelnim menjačem, dok je moguća opciona ugradnja četvorostepenog automatskog menjača.

Alto će imati do šest vazdušnih jastuka, ABS i opciono ESP sistem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here