Predstavljena Škoda Karoq

0
1053
NAS SPONZOR

Škoda je predstavila svoji novi SUV model Karoq, koji u katalogu menja Yetija. Automobil koristi Volkswagenovu MQB platformu, a početak prodaje očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine.

Karoq je dugačak 4,3m i širok 1,8m i duži je od Yetija za 16cm, a širi za 5cm. Međuosovinski razmak je 2,8m u verziji sa pogonom na prednjim točkovima i duži je od Yetijevog za 26cm.

17skoda karoq1

Na početku prodaje kupci će moći da biraju između pet motora. Tu su dva nova benzinca – jednolitarska trocilindrična jedinica od 115KS i 175Nm koja emituje 117g/km CO2 i 1,5 litarski četvorocilindrični agregat od 150KS i 250Nm. Zahvaljujući tehnologiji deaktivacije neopterećenih cilindara, emisija CO2 je samo 119g/km.

Početni dizelski motor je 1,6 litarska jedinica koja proizvodi 115KS i 250Nm, a emituje 118g/km CO2. Potom sledi dvolitarski motor od 150KS i 340Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 8,9 sekundi. Emisija CO2 ovog agregata je 115g/km.

17skoda karoq2

Vrh ponude čini dvolitarski motor od 230KS i 400Nm, koji se nudi samo sa pogonom na svim točkovima i sedmostepenim automatskim menjačem. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 7,8 sekundi, a maksimalna brzina 210km/h. Ovaj motor emituje 138g/km CO2. Ostali agregati kombinuju se sa šestostepenim maneuelnim menjačem i pogonom na prednjim točkovima.

Vozač može da bira različite modove vožnje i da podešava ogibljenje preko dinamičke kontrole šasije. Uz pogon na svim točkovima stiže i mod za vožnju van puteva, koji poboljšava prianjanje uz pomoć sistema za konotrolu trakcije i elektronskog blokirajućeg diferencijala.

17skoda karoq3

17skoda karoq4

Karoq u kabini demonstrira najnoviju verziju Škodinog dizajna enterijera, sa četiri vertikalna ventilaciona otvora i centralnim ekranom multimedijalnog sistema koji je postavjen u gornjem delu konzole. U kabini ima mesta za pet osoba, a na zadnjim sedištima ima znatno više mesta nego u Yetiju.

Kapacitet prtljažnika porastao je na 521 litar, odnosno 1630 litara sa oborenim sedištima. Opcioni sistem VarioFlex omogućava da se sva tri zadnja sedišta pomeraju individualno ili zajedno.

Postoje četiri opcije za multimediju, od nivoa Swing sa ekranom dijagonale 6,5 inča, DAB radija i Bluetooth konekcije do bogatijih varijanti sa ekranima od 8,2 i 9 inča, SmartLink+ sistemom za povezivanje eksternih uređaja i LTE modulom.

17skoda karoq5

Karoq je prvi Škodin model sa Volkswagenovom digitalnom instrument tablom, koju je moguće podešavati za prikazivanje različitih parametara i informacija. Na listi opcione opreme je LED ambjentalno osvetljenje sa izborom od 10 boja, kompletna LED svetla i maglenke i elektrifikacija poklopca prljažnika.

Bezbednosni paket obuhvata pokrivanje slepih tačaka, upozorenje na saobraćaj sa zadnje strane, asistencija za držanje saobraćajne trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova. Felne koje se ugrađuju imaju prečnik od 16 do 19 inča.

Prethodni tekstVolvo ne planira nove dizel motore
Sledeći tekstNovi Fiat 500L

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here