Šangaj: Volkswagen I.D. Crozz koncept

0
467

Volkswagen je na Sajmu automobila u Šangaju predstavio konceptualni električni krosover I.D. Crozz sa autonomijom od 500km. Nemački proizvođač potvrdio je da će automobil ići u serijsku proizvodnju i da će se naći na putevima do 2020. godine.

Ovaj model je veći od prethodna dva I.D koncepta i za oko 200mm je duži i 50mm širi od aktuelnog Tiguana. Koncept je niži od tog SUV modela za oko 40mm.Volkswagen je objavio da u kabini ima mesta za četiri osobe i da je ponuda prostora na nivou produženog Tiguana Allspace.

17vw idcrozzkoncept1

 

Koncept koristi novu MEB šasiju koja je dizajnirana specijalno za električne modele, a karakteristična je po kratkim prepustima i dugom međuosovinskom razmaku. Prtljažnik ima zapreminu od 515 litara.

17vw idcrozzkoncept3

Za pogon se koristi par električnih motora – jedinica od 75kW na prednjoj osovini i od 150 kW na zadnjoj, Kombinovana snaga je 305KS, a električnu energiju obezbeđuje baterija kapaciteta 83kWh. U većini situacija, automobil ima pogon samo na zadnjim točkovima, a kada podloga postane klizava aktivira se pogon na svim točkovima.

17vw idcrozzkoncept2

Upravljač može da se uvuče u centralnu konzolu kada automobil funkcioniše u autonomnom modu. Sekundarni ekran dijagonale 10,2 inča služi za kontrolisanje multimedijalnog sistema i klima uređaja.

U Volkswagenu kažu da je automobil skoro spreman za proizvodnju i da treba doraditi neke segmente, poput pneumatika. Uz I.D. hečbek, ovo će biti drugi serijski model na MEB platformi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here