Prikazan Opel Grandland X

0
209

Opel Grandland X predstavljen je javnosti nekoliko meseci uoči premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu. Novi SUV za pet osoba koristi platformu Peugeota 3008, a u Opelovom katalogu biće smešten iznad Mokke X.

Grandland X će za pogon koristiti selekciju turbo motora iz PSA grupe i General Motorsa, a pogon na prednjim točkovima biće standardan. U dizajnerskom pogledu, Grandland X je nastavak stila modela Crossland X, ali je duži od njega za 200mm.

17opel grandlandx1

 

Izgled kabine, uključujuči centralnu konzolu sa ekranom osetljivim na dodir, poznat je iz ostalih Opelovih modela. Od opreme se izdvajaju tehnologija bežičnog punjenja pametnih telefona, Onstar sistem za povezivanje uređaja i vrata prtljažnika koja se pokreću radom električnog motora.

Prtljažnik ima zapreminu od 514 litara, a sa oborenim sedištima taj prostor raste na 1652 litra, što znači da je Grandland X jedan od najprostranijih automobila u svojoj klasi.

17opel grandlandx2

Novi model dobija najnovije sisteme koji pomažu vozaču, a na listi su adaptivni tempomat, detekcija pešaka, automatsko kočenje u vanrednim situacijama, asistencija pri parkiranju i detekcija umora vozača.

Prodaja ovog modela kreće početkom 2018. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here