Prvi utisci: Mazda 6 CD175

0
1156

Restilizovani model za 2017 donosi vrlo suptilna unapređenja, tako da je jako teško razlikovati modele koji su isporučeni pre i nakon ove restilizacije. No, to i nije bio cilj – izmene su upravo ispod najatraktivinije karoserije u segmentu.

Sa spiska unapređenja svakako treba izdvojiti tiši i mirniji rad 2,2 litarskog dizel agregata, ekrane više rezolucije za prikaz servisnih informacija bilo na centralnim pokazivačima, bilo za prikaz informacija na Mazda HUD rešenju, odnosno na ekranu koji se nalazi direktno ispred upravljača.

Uprkos prisustvu raznih novih tehnologija za bezbednost i asistenciju u vožnji, bolje rezolucije ekrana i drugih noviteta – Mazda 6 i dalje pleni svojim izgledom, baš kao što je to radila i kada se pojavila.

Agresivan izgled, moćna silueta kojoj asistiraju sjajno postavljena dnevna LED svetla i atraktivne 19″ felne ovaj automobil i dalje čine upadljivim ne samo kada su oko njega redovni automobili iz saobraćaja, nego i kada su u okolini premijum mašine prestižnih marki.

Dizel motor se u kombinaciji sa automatskim menjačem pokazao kao izuzetno ekonomičan, tako da je konačni saldo nakon 720 pređenih kilometara iznosio vrlo skromnih 6,9l goriva u proseku. Potrošnja je niska u svim režimima rada, kako na autoputu i magistralnim pravcima, a tako i u gradskim uslovima gde značajnu pomoć smanjenju potrošnje daje iStop sistem koji je u ovoj evoluciji još agresivniji tako da je ovo prvi put da smo videli kako se motor gasi i kada još nije postignuta radna temperatura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here