Šangaj: Najava buduće Mercedesove A klase

0
224

Nova generacija Mercedesove A klase najavljena je konceptom A Sedan na Sajmu automobila u Šangaju. Automobil ukazuje na izgled četvrte generacije ove kompaktne klase.

Koncept je duži od sadašnjeg hečbeka, ali je uži i viši. Panamericana prednja maska poznata je sa modela AMG GT, pa se očekuje da će biti korištena i na budućim AMG modelima u narednim godinama.

17mercedes asedankoncept1

 

Felne prečnika 20 inča, detalji na površini poklopca motora i uska LED svetla su ostale stilske karakteristike. Šef dizajna u Mercedesu Gorden Vagener kaže da će proporcije budućeg serijskog automobila biti na nivou sadašnje A klase i da odgovaraju vozilu sa zadnjim pogonom, iako je reč o automobilu sa pogonom na prednjim točkovima.

17mercedes asedankoncept2

“Možemo da stavimo veće točkove na ovu platformu. Uspeli smo to da postignemo sa inženjerske strane. Nova generacija izgledaće još više sportski i biće veoma čistog stila”, rekao je Vagener. On je dodao da će automobil unutra biti funkcionalniji nego do sada jer je unapređena ergonomija, a dobija se i veći prtljažnik zahvaljujući većem zadnjem prepustu.

Mercedes je najavio tri nova modela u svojoj kompaktnoj klasi do 2020. godine, a mala limuzina bi trebalo da bude jedan od njih. Vagener je ukazao na značaj CLA modela za Mercedes, jer je naročito u Americi uspeo da privuče mnogo ljudi koji su prvi put kupili ovu marku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here